Nieuw soort creditcard voor cryptocurrency; tenX pay

Er is een nieuw soort creditcard op de markt. Het gaat om de TenX Pay kaart.
Een nieuwe creditcard, is dat wel nodig? Voor de meeste mensen nog niet, maar hier komt snel verandering in. Met de TenX kaart is het namelijk mogelijk om overal waar creditcards geaccepteerd worden te betalen met digitale currency.

Digitale currency

Digitale currency worden ook wel cryptocurrency genoemd. Voor iedereen die denkt dat dit hetzelfde is als Bitcoin; je zit fout. Bitcoin is wel de meest bekende cryptocurrency, maar er zijn er nog veel meer. Digitale currency zijn dus betaalmiddelen die niet tastbaar zijn. Je kan ze dan ook alleen in online accounts opslaan.

Wat doet de tenX kaart?

De tenX kaart zet cryptocurrency live om naar euro’s of dollar. Je hebt zelf geen euro’s of dollars meer nodig om bijvoorbeeld een kop koffie te betalen. Om tenX te gebruiken heb je 2 dingen nodig;

  • Een tenX account
  • Een tenX kaart

TenX ondersteunt op dit moment 4 verschillende crypto’s; Bitcoin, Ethereum en Dash. Stuur een van deze valuta naar je tenX account. Zodra je een betaling wil uitvoeren maakt de kaart verbinding met je account. Nadat je hebt gekozen met welke valuta je wil betalen wordt deze direct omgezet in bijvoorbeeld euro’s zodat de betaling gedaan kan worden. Dit allemaal zonder hoge transactiekosten.

Meer weten? In het artikel over tenX op Cryptouniversity.nl lees je er meer over.

Voor wie?

Als je zelf weinig interesse hebt in digitale valuta en blockchain toepassingen dan is de kans groot dat je denkt; waarom zou ik dit gebruiken? Er zijn echter veel mensen die wel al de behoefte hebben om met crypto’s te betalen. In de toekomst gaat de vraag hiernaar alleen maar groter worden dus het is goed dat TenX nu al op die behoefte inspeelt. Voor de kaarten en de betalingen zelf mag tenX PAY gebruik maken van het VISA netwerk.

Er staat nog meer op de planning. Op de roadmap zien we dat in 2018 meer focus komt te liggen op marktexpansie en de ondersteuning van nieuwe cryptovaluta.