Een autolening of een auto leasen

 

Indien je niet genoeg geld hebt om een auto in één keer te betalen zijn er eigenlijk twee opties, een autolening nemen of een leaseauto nemen. Beide opties hebben natuurlijk voor- en nadelen. Dit artikel zal je wat meer informatie geven over zowel autoleningen als leasecontracten en wat het beste is voor jou.

Autolening

Een autolening kan je aanvragen als je niet het geld hebt om in één keer een nieuwe auto te kunnen betalen. Voor de auto betaal je dan een maandelijks bedrag totdat je het gehele bedrag van de auto en een bepaald percentage rente hebt afbetaald. Bovendien betaal je ook nog de vaste kosten voor de auto zoals de autoverzekering, benzinekosten en dergelijke. Met een autolening betaal je dus een maandelijks bedrag met rente, maar dan heb je wel je eigen auto. Om er achter te komen hoeveel je ongeveer maandelijks betaald met een autolening kan je een autolening simulatie doen, dit is dan ook aan te raden.

Leaseauto

Als je aan het overwegen bent om een leaseauto te nemen zijn er 3 verschillende leasevormen waar je rekening mee dient te houden. Dit zijn de financial lease, operational lease en private lease. Een financial lease houdt in dat je een maandelijks rente- en afschrijvingsbedrag betaalt maar alsnog economisch gezien eigenaar bent van de auto, alleen staat het onder de naam van het bedrijf waar je de auto least. Een operational lease zorgt er voor dat je buiten de maandelijkse kosten alleen nog maar hoeft te betalen voor het tanken. Tot slot kan je kiezen voor een private lease, waar je een auto voor een langere termijn least en aan het einde van deze termijn de auto inruilt voor een nieuwer model.
Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met het beslissen tussen een autolening aanvragen of een auto leasen.