Creditcards vergelijken: een aanrader

Een creditcard is een internationaal betaalmiddel waar achteraf mee betaald kan worden. Naast dat je er overal ter wereld mee kunt betalen, biedt het ook een stukje meer veiligheid. Maar voordat je een creditcard aanschaft, is het aan te raden om ze te vergelijken. We geven je de voordelen van het vergelijken van diverse creditcards.

Veel verschillende creditcards

Er zijn ontzettend veel creditcards te verkrijgen. Denk aan American Express, Visa, MasterCard en kaarten voor bijvoorbeeld studenten of mensen die de kaart zakelijk willen gebruiken (businesscard). Een Prepaid variant werkt zonder krediet. Dit betekent dat er eerst geld op de kaart gezet moet worden. Het voordeel hiervan is dat er geen speciale check gedaan hoeft te worden. Bij andere creditcards moet iemand namelijk aan bepaalde voorwaarden voldoen. Denk aan het hebben van een inkomen.

Voordelen van vergelijken

Alle kaarten zijn anders. Dit betekent dat er aan elke creditcard een ander prijskaartje hangt. Bij sommige aanbieders betaal je jaarlijks een bedrag, bij andere maandelijks. Door ze te vergelijken, kun je uiteindelijk de voordeligste kaart kiezen. Hierdoor kun je besparen in de kosten. Bij een prepaid creditcard wordt er soms ook nog kosten in rekening gebracht als deze wordt opgeladen. Kijk ook naar het aantal dagen dat een aankoop is verzekerd. De meeste aanbieders hanteren een periode van 180 dagen.

Vergelijkingssite

Maar wat zijn de verschillen tussen al die diverse kaarten? Er zijn diverse vergelijkingssites te vinden die creditcards voor je vergelijken. Want er zijn veel verschillende aanbieders. Alle voorwaarden en kosten worden hierbij vermeld. Aan de hand van de vergelijkingen kun je bepalen welke kaart het beste bij je past en welke het voordeligst is. Bedenk daarom van tevoren wat het doel is van de creditcard. Daarnaast biedt bijna elke bank de mogelijkheid om deze aan te vragen. Wellicht is deze bij jouw huidige pakket inbegrepen.